Slagelse Festuge vine

Slagelse Festugevin 2022 - en rødvin og en rosevin - er forsynet med flotte etiketter, der er malet af vores lokale kunstner Knud Erik Sørensen.

Slagelse Festuge Rosévin

En rigtig frisk rosé hit til sommerhygge, som passer rigtig godt til sommerens udendørs sammenkomster. I næsen udtrykker vinen masser af jordbær, roser samt lettere sødme. I smagen er den cremet, frisk og fyldig med god eftersmag af friske skovbær, lidt lime toner samt god mineralitet. Festugevinen anbefales til de helt lette fiskeretter, skaldyr, kylling, sommersalater eller blot som et glas til ren hygge.

Vinen serveres bedst ved 8 - 10 grader.

Slagelse Festuge Rødvin

Festugevinen er lavet på den lækre og populære Californiske Zinfandel drue, med masser af fylde.

Smagen fremtræder med solbær, rosiner, samt et strejf af chokolade. Fint afrundet med en blød tanninstruktur. Nyd Festugevinen ved ca. 16 grader til lækker dansk mad, kylling, pasta, buffet, grill, gris, oksekød samt til ren nydelse.

Rødvinen er 14% og årgang 2020.

Her kan du købe Festugeugevinen?

Du kan sikre dig de lækre vine og dermed være med til støtte op om Slagelse Festuge her:

 • Din Købmand, Priorgade 17
 • Kvickly, VestsjællandsCentret
 • Rema 1000 Slagelse
  • Valbygårdsvej 4
  • Holbækvej 6
  • Korsørvej 59
  • Byskovvej 40
 • Skjold Burne, Schweizerpladsen 2
 • Slagelse Vinkompagni, Middelfartvej 2
 • XL-BYG G&S, Sorøvej 19
KnudErikSørensen

KNUD ERIK SØRENSEN ER FESTUGEKUNSTNER 2022

Slagelse Festugevin 2022 - en rødvin og en rosevin - bliver forsynet med etiketter, der er malet af den lokale Knud Erik Sørensen.

Malerierne, der danner baggrund for de to etiketter bortauktioneres ved sommerfrokosten. Overskuddet går til Julemærkehjemmet i Skælskør.

Knud Erik beretter om sine tanker, inden han går i gang med etiketterne: For en stor del har jeg fotograferet og malet konkrete motiver fra alverdens storbyer. Jeg har også skildret Slagelse-motiver, bl.a. i den store vægdekoration i Vestsjællandscentret. Dermed føler jeg, at denne motivverden har jeg brugt så rigeligt, og etiketten til årets festugevin skal være noget ganske andet. En vinetiket er virkelig svær at designe. Jeg har gået og studeret etiketter og tænkt meget over, hvordan man designer den på en måde, så den også sælger vinen. Man skal også tage i betragtning at det, man maler, skal mindskes mange gange. Og også hvordan man fanger folks opmærksomhed på et øjeblik - for det er de færreste, der står længe og studerer en vinetiket.

Det lille format og det særlige formål har betydet, at Knud Erik har arbejdet mere abstrakt med malerierne til Festugen end den naturalistiske stil, han ellers er kendt for. Det er lyse farver, der danser og fester. Det er ikke præget af noget lokalt genkendeligt, men skal skabe en stemning.

De to små malerier donerer Knud Erik traditionen tro til auktionen, som holdes ved Festugens sommerfrokost. Her går hele beløbet, de sælges for, ubeskåret til Julemærkehjemmet i Skælskør.

Besøg Knud Eriks hjemmeside (nyt vindue)

 

Knud Erik Sørensen Slagelse Festugevin 2020