Der er dømt festivalstemning og en masse gode toner, når Slagelse Festuge rykker koncerterne ned i anlægget i 2024. Den gode musik begynder fredag den 28. juni og fortsætter om lørdagen frem til midnat.

Hyggekroge, den store scene ned til søen, champagnebar, loungeområde, VIP-telt, en scene til lokale upcomingbands og ikke mindst hele den grønne kulisse.

Bestyrelsen for Slagelse Festuge har for tiden travlt med at måle op og udarbejde et oversigtskort over anlægget. For i 2024 prøver festugen noget helt nyt og rykker koncerterne, så alle gæsterne kan rokke med til de gode toner under trækronerne. Flytningen af festen fra Nytorv og til anlægget har bestyrelsen talt om længe, da det giver nogle helt andre muligheder i forhold til at opbygge en koncertplads.   

”I anlægget er der plads til, at vi kan udvide festen og lave flere forskellige områder, så der er noget for enhver smag, og så man også har mulighed for at sidde på et tæppe eller tage en hyggelig stund i loungestolene. Bestyrelsen har et ønske om at holde Danmarks hyggeligste havefest, og det kan vi i anlægget,” fortæller Jens Vadmand, formand for Slagelse Festuge.

Han fortsætter: 

”Vi har været glade for at bruge Nytorv, og det kan noget helt særligt, men det er vigtigt, at vi prøver nye ting af, så vi også udvikler os i festugen og i Slagelse. Vi tror, at et nyt koncept omkring koncerterne kan tiltrække endnu flere til Slagelse i de dage.”

Sømændene åbner festen

Traditioner er stadigvæk vigtige at bevare, og derfor er det også med sømandskasketten trukket godt ned om ørerne, at festugen åbner koncertpladsen fredag den 28. juni.

”I 2023 prøvede vi at holde en festuge uden Sømændene, og det gik også godt. Men vi har samtidig lyttet til Slagelse, og vi har en tradition for, at det er Sømændene, der åbner. Den tradition har vi valgt at tage op igen her i 2024,” lyder det fra formanden.

Bandet indleder således koncertrækken, der fortsætter fredag aften og lørdag fra middag til midnat. Det bliver en blanding af store bands og mindre lokale bands, der optræder på de to scener.

”Vi vil rigtig gerne give de lokale bands mulighed for også at optræde og støtte hele upcomingdelen her i Slagelse. Vi har rigtig mange dygtige lokale musikere, som selvfølgelig også skal være en del af festugen,” fortæller næstformand Pia Hallengreen om hele ideen bag at sammensætte et musikprogram, hvor der er plads og tid til at give lokale musikere en stemme.     

Officiel åbning til Dyrenes Dag

Traditionen tro holder festugen den officielle åbning til Dyrenes Dag søndag den 23. juni i Anlægget og fortsætter med at fejre Sankt Hans om aftenen. Derudover bliver der af store arrangementer holdt Nordbo-løbet og børn- og ungedag på Nytorv. Mange af arrangementerne er gratis at deltage i, da de er støttet af sponsorer, Slagelse Kommune og en række fonde. Koncerterne kommer dog til at koste noget, så det kan dække de mange omkostninger, der er, når man blandt andet skal købe musik, scene, sørge for lyd og vagter. 

”Slagelse Festuge er en forening, og vi bliver nødt til at tage lidt entre, så vi har mulighed for at købe musik ind. Vi sørger dog for at holde billetpriserne nede og give gratis entre til børn til og med 12 år og ledsagere med ledsagerkort. Unge mellem 13 og 25 år vil desuden kunne købe billetter med en god rabat,” understreger formanden.

Man kan købe sin billet her, hvor det også løbende bliver offentliggjort, hvem der kommer og spiller. Desuden kan man følge programmet for hele festugen, der vil vokse frem mod uge 26 med en lang række forskellige oplevelser.  

Læs mere om Sømændene her